Coreea de Nord VA ATACA SUA cu arme nucleare dacă se va simţi ameninţată

Coreea de Nord are rachete care pot fi echipate cu focoase atomice şi va utiliza armamentul nuclear dacă se va simţi ameninţată de Statele Unite, afirmă un oficial nord-coreean de rang înalt, Park Yong Chol.

7222 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord VA ATACA SUA cu arme nucleare dacă se va simţi ameninţată

Coreea de Nord VA ATACA SUA cu arme nucleare dacă se va simţi ameninţată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Republica Populară Democrată Coreeană (numele oficial al Coreei de Nord - n.red) nu are altă opţiune decât să continue programul nuclear. Avem rachete capabile să transporte focoase nucleare pentru a lovi teritoriul continental al SUA şi o vom face dacă Washingtonul ne va forţa", a atras atenţia Park Yong Chol, directorul-adjunct al Institutului nord-coreean pentru Reunificare, citat de CNN.

"Am investit mulţi bani în apărarea nucleară, în scopul contracarării ameninţării americane. (...) Dar această decizie strategică a fost una corectă", a adăugat oficialul nord-coreean.

Întrebat dacă sunt adevărate informaţiile conform cărora liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a ordonat personal executarea a 15 oficiali anul acesta, Park Yong Chol a precizat: "Este vorba de o calomnie maliţioasă".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici