CRIZA DIN UCRAINA: Peste 40.000 de soldaţi ruşi se află la frontiera cu Ucraina. Kievul dezvăluie ARSENALUL rusesc din apropiere de Doneţk

Peste 40.000 de militari ruşi sunt dislocaţi la frontiera ruso-ucraineană şi dispun de armament greu, a declarat, marţi, în Parlamentul de la Kiev, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare, Andrei Parubi.

4455 afișări
Imaginea articolului CRIZA DIN UCRAINA: Peste 40.000 de soldaţi ruşi se află la frontiera cu Ucraina. Kievul dezvăluie ARSENALUL rusesc din apropiere de Doneţk

CRIZA DIN UCRAINA: Kievul susţine că peste 40.000 de soldaţi ruşi se află la frontiera cu Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În ultima săptămână, s-a produs redistribuirea şi consolidarea trupelor. În prezent, aproximativ 41.000 de militari ruşi se află la frontiera cu Ucraina în nord, est, în sud şi în Crimeea", peninsula ucraineană anexată în martie de Rusia, a afirmat Parubi.

Potrivit oficialului ucrainean, 150 de tancuri, 400 de blindate şi 500 de sisteme ruse de artilerie se află în apropierea frontierei de lângă Doneţk, capitala regiunii ucrainene confruntată cu insurecţia armată prorusă.

Andrei Parubi a susţinut un discurs în faţa Parlamentului de la Kiev, care a aprobat decretul preşedintelui Petro Poroşenko privind o nouă mobilizare parţială, cea de-a treia de la începutul lunii martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici