Cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade pe scara Richter în largul coastelor Mexicului

Un cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade pe scara Richter s-a produs, luni, în largul coastelor Mexicului, la 108 kilometri sud-vest de localitatea Suchiate din statul Chiapas, informează Institutul american de geofizică (USGS), citat de Reuters online.

1950 afișări
Imaginea articolului Cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade pe scara Richter în largul coastelor Mexicului

Cutremur cu magnitudinea de 5,9 grade pe scara Richter în largul coastelor Mexicului (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Deocamdată nu au fost înregistrate victime sau daune.

Seismul a avut loc la o adâncime de 10 kilometri.

În noaptea de 16 spre 17 aprilie, un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter a avut loc în Ecuador. Bilanţul victimelor seismului, urmat de circa 700 de replici, a depăşit 600 de morţi, iar alte 130 de persoane sunt dispărute, potrivit autorităţilor.

Specialiştii se tem că ar putea avea loc un alt cutremur, similar celui care s-a produs în Nepal anul trecut şi care s-a soldat cu moartea a 8.000 de persoane, potrivit Express.co.uk.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici