Cutremurul din România a fost resimţit în Republica Moldova şi Bulgaria

Cutremurul cu magnitudinea de 5,7 grade pe scara Richter, produs sâmbătă seara în România, în zona seismică Vrancea, a fost resimţit în Republica Moldova şi nordul Bulgariei, dar nu a provocat victime sau pagube materiale.

857 afișări
Imaginea articolului Cutremurul din România a fost resimţit în Republica Moldova şi Bulgaria

Cutremurul din România a fost resimţit în Republica Moldova şi Bulgaria (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Seismul, produs la ora 21.14 la o adâncime de 39 kilometri, în Vrancea, a avut magnitudinea de 5,7 grade pe Richter, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

În Republica Moldova, cutremurul a fost resimţit cu o magnitudine cuprinsă între 4 şi 5 grade pe scara Richter. "Este un cutremur moderat. Când este un astfel de cutremur, nu se produc pagube", a declarat Vasile Alcaz, directorul Institutului de Geologie şi Seismologie al Academiei de Ştiinţe a Moldovei pentru PRO TV Chişinău.

În Bulgaria, cutremurul a fost resimţit în nord-estul ţării, dar nu a provocat victime sau pagube, a anunţat Ministerul de Interne de la Sofia, într-un comunicat transmis de agenţia FOCUS News. Oraşele cele mai afectate au fost Ruse, Varna, Şumen şi Sviştov.

Acesta este cel mai mare cutremur ca magnitudine produs anul acesta în România. Anul trecut, la 6 octombrie, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe Richter.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici