CUTREMURUL din Italia: Zi de doliu naţional / Autorităţile nu renunţă la căutarea unor eventuali supravieţuitori. UPDATE: Bilanţul victimelor de origine română se ridică la 10 morţi. Alţi 16 sunt daţi dispăruţi - VIDEO

O zi de doliu naţional a început în Italia pentru cei 290 de oameni ce au decedat în urma cutremurelor ce au zguduit centrul ţării, informează BBC.

5307 afișări
Imaginea articolului CUTREMURUL din Italia: Zi de doliu naţional / Autorităţile nu renunţă la căutarea unor eventuali supravieţuitori. UPDATE: Bilanţul victimelor de origine română se ridică la 10 morţi. Alţi 16 sunt daţi dispăruţi - VIDEO

CUTREMURUL din Italia: Zi de doliu naţional / Autorităţile nu renunţă la căutarea unor eventuali supravieţuitori. UPDATE: Bilanţul victimelor de origine română se ridică la 10 morţi (Imagine: telegraph.co.uk)

UPDATE ora 16:35- Preşedintele Sergio Mattarella şi premierul Matteo Renzi au luat parte la o slujba ţinută în memoria victimelor cutremurului, în Ascoli. 

UPDATE ora 13:30 -Un nou bilanţ, publicat sâmbătă de Protectia Civilp italiană, este de de 290 de moţi. Din Amatrice au fost recuperate 230 de corpuri neînsufleţite, din Accumoli 11, iar din Arquato 49. 

UPDATE ora 12:30 - Ultimul bilanţ oficial al victimelor cutremurului din Italia, de origine română, a fost dat publicităţii sâmbătă după-amiaza. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că a fost confirmat decesul altor doi cetăţeni români în urma cutremurului din Italia, astfel că, la acest moment, numărul românilor care şi-ai pierdut viaţa este de 10 persoane.

În continuare, mai anunţă MAE, sunt daţi dispăruţi 16 români. ”Verificările complexe sunt efectuate de echipele consulare mobile, atât în baza informaţiilor oficiale furnizate de către autorităţile italiene, cât şi a celor primite din partea familiilor celor dispăruţi”, anunţă MAE în comunicatul remis MEDIAFAX.

Vineri seara, MAE anunţa că încă doi români au fost găsiţi morţi, astfel că numărul celor care şi-au pierdut viaţa se ridica la 8 persoane, în timp ce încă 19 persoane erau date dispărute.

Maricica Iosub este una dintre româncele decedate în urma cutremurului din Italia, sora ei fiind nevoită să-i identifice trupul. Aurelia Dăogaru este o altă româncă ce şi-a pierdut viaţa în urma seismului puternic din Italia, aceasta fiind în vacaţă alături de soţul italian şi copil chiar în Amatrice.

Prim-ministrul italian Matteo Renzi este aşteptat să participe la funeraliile victimelor din Arquata, unul dintre oraşele care a avut cel mai mult de suferit în urma cutremurelor din Italia. În zonele afectate a fost declarată starea de urgenţă şi 50 milioane euro au fost deja alocate pentru a începe reconstrucţia clădirilor şi a infrastructurii, iar peste 2.000 de oameni locuiesc momentan în corturi amenajate special pentru cei care au rămas fără un acoperiş deasupra capului.

Numărul oficial de decese a ajuns la 284, unul provizoriu însă, şi niciun supravieţuitor nu a mai fost găsit de miercuri noapte. Cu toate acestea, autorităţile din Italia au declarat că nu vor renunţa la căutarea posibililor supravieţuitori până când toate persoanele dispărute vor fi găsite într-un mod sau altul. Aproximativ 6.600 de oameni caută sub ruinele clădirilor prăbuşite în speranţa că vor mai găsi pe cineva în viaţă.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici