DEZVĂLUIRI despre tragedia Germanwings: Pilotul avionului a încercat să forţeze uşa cabinei cu un topor

Pilotul avionului Germanwings, blocat în afara cabinei de copilotul care a provocat intenţionat prăbuşirea aeronavei marţi, încercase să forţeze uşa postului de comandă cu un topor, relatează cotidianul Bild în ediţia de vineri, citând surse din domeniul securităţii, transmite AFP.

17985 afișări
Imaginea articolului DEZVĂLUIRI despre tragedia Germanwings: Pilotul avionului a încercat să forţeze uşa cabinei cu un topor

DEZVĂLUIRI despre tragedia Germanwings: Pilotul avionului a încercat să forţeze uşa cabinei cu un topor (Imagine: Hepta)

În timp ce copilotul său manevra avionul spre sol din motive încă necunoscute, pilotul a utilizat un topor care se afla la bordul aeronavei pentru a încerca să forţeze uşa blindată şi să evite catastrofa, potrivit acestor surse, citate de Bild.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sudul Franţei. Potrivit procurorului din Marsilia, copilotul a refuzat să-i deschidă uşa pilotului şi a acţionat butonul de coborâre a aeronavei, ceea ce poate fi interpretat drept o intenţie de a distruge acest avion.

Premierul francez Manuel Valls a declarat vineri că "totul se orientează" spre pista unui "gest criminal, nebun, suicidar" al copilotului, deşi "nicio pistă nu poate fi exclusă".

"În principiu nu poate fi exclusă nicio pistă. Trebuie să aşteptăm finalul anchetei. Justiţia le datorează adevărul familiilor şi apropiaţilor victimelor. Chiar dacă ieri procurorul a dat suficiente elemente pentru a crede că acest gest nebun, de neînţeles, oribil este la originea acestei prăbuşiri", a declarat premierul pentru iTELE.

"Totul se orientează spre acest gest pe care nu putem să-l calificăm: criminal, nebun, suicidar... Cum poţi să-ţi imaginezi că un pilot în care ai toată încrederea, mulţi sunt eroi - ce puşti nu-şi doreşte să devină pilot - prăbuşeşte avionul în munţi, după ce a închis uşa şi a împiedicat revenirea pilotului în cabină?", a continuat Valls.

"Justiţia, în special anchetatorii germani şi desigur Lufthansa, trebuie să aducă toate elementele privind parcursul şi profilul acestui pilot", a adăugat el.

"Ţin să salut munca extraordinară a serviciilor statului francez, jandarmi, pompieri, servicii de sănătate, securitate civilă, voluntari, aleşi locali - mă gândesc la primarul din Seyne. Toată lumea s-a mobilizat pentru a recupera cadavrele, iar familiile să le poată aduce un ultim omagiu", a conchis premierul francez.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici