Directive mai stricte pentru cadrele medicale din SUA care tratează bolnavi de Ebola

Autorităţile sanitare americane, acuzate de o serie de neglijenţe care au condus la contaminarea cu Ebola a două cadre medicale, au publicat luni noi directive mai stricte pentru a asigura protecţia personalului medical ce asigură tratarea pacienţilor cu febră hemoragică.

167 afișări
Imaginea articolului Directive mai stricte pentru cadrele medicale din SUA care tratează bolnavi de Ebola

Directive mai stricte pentru cadrele medicale din SUA care tratează bolnavi de Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul intervine în condiţiile în care două cadre medicale au fost contaminate cu virusul febrei hemoragice într-un spital din Texas, după ce au tratat un pacient liberian infectat, care a decedat la 8 octombrie.

Noile instrucţiuni susţin creşterea măsurilor de securitate, a anunţat directorul Centrului american de control şi prevenire a maladiilor (CDC), Tom Frieden.

Astfel, înainte de a tratat un pacient cu Ebola, personalul medical trebuie să urmeze o pregătire intensivă pentru a dobândi competenţele necesare în vederea folosirii echipamentului de protecţie, a precizat Frieden. În plus, acest echipament trebuie să acopere toată pielea, inclusiv mănuşile, combinezonul impermeabil sau masca de unică folosinţă.

"Purtarea ochelarilor nu mai este, de asemenea, recomandată, întrucât nu acoperă toată faţa, spre deosebire de masca de unică folosinţă", precizează textul cu instrucţiuni stabilite de CDC.

Totodată, un expert pregătit va trebui să fie prezent pentru a supraveghea fiecare etapă a folosirii echipamentului de protecţie de către personalul medical, adaugă textul. "Cel mai mare risc al contaminării cu Ebola este în momentul în care este scos echipamentul de protecţie", a precizat Frieden, care a adăugat că procesul ar trebui să fie "supravegheat".

Noile instrucţiuni completează textul publicat de CDC înainte de contaminarea celor două cadre medicale de la Texas Health Presbyterian Hospital din Dallas. "Ceea ce trebuie să se reţină este că instrucţiunile nu au funcţionat în acest spital", a explicat Frieden.

Autorităţile americane nu au identificat exact situaţia care a condus la contaminarea celor două cadre medicale Nina Pham şi Amber Vinson. Tratatea unui pacient cu Ebola în Statele Unite poate fi "mai riscantă decât în Africa" din cauza procedurilor cu un foarte mare grad de risc, cum ar fi intubarea bolnavului, a explicat Tom Frieden.

El a adăugat că noile instrucţiuni sunt asemănătoare celor stabilite de echipele organizaţiei Medici fără Frontiere (MSF) din Africa de Vest, regiunea cea mai afectată de această epidemie fără precedent de la descoperirea virusului Ebola, în 1976, care a provocat peste 4.500 de morţi de la începutul anului.

Centrul american de control şi prevenire a maladiilor colaborează îndeaproape cu spitalele "interesate şi care doresc" să trateze pacienţii cu Ebola şi, de asemenea, intenţionează să instaleze mai multe centre de specialitate pentru primirea bolnavilor.

În prezent, doar patru instituţii medicale din Statele Unite dispun de unităţi speciale pentru tratatea pacienţilor infectaţi cu virusul Ebola.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici