Dmitri Rogozin: Acordul de asociere Moldova - UE încalcă drepturile locuitorilor Transnistriei

Acordul de asociere semnat de Republica Moldova cu Uniunea Europeană este "ilogic" şi încalcă drepturile fundamentale ale locuitorilor Transnistriei, afirmă vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, afirmând că Moscova intenţionează să acorde susţinere totală regiunii separatiste moldovene.

895 afișări
Imaginea articolului Dmitri Rogozin: Acordul de asociere Moldova - UE încalcă drepturile locuitorilor Transnistriei

Dmitri Rogozin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Atitudinea Chişinăului, pe care noi refuzăm să o acceptăm, intră în contradicţie cu logica naturală a vieţii", a declarat Rogozin, potrivit Russia Today, după ce s-a întâlnit cu o delegaţie din Transnistria.

"Circa 700.000 de imigranţi moldoveni lucrează în Rusia, o situaţie care aduce venituri importante bugetului Republicii Moldova", a argumentat vicepremierului Rusiei.

Rogozin nu înţelege de ce Republica Moldova nu s-a alăturat Uniunii vamale Rusia/Belarus/Kazahstan sau Uniunii Eurasiatice.

"Este ilogic, Republica Moldova a semnat Acordul sfidând Transnistria", acuză Rogozin, afirmând că Guvernul de la Chişinău nu a ţinut cont de interesele şi opiniile transnistrenilor. "Transnistrenii au fost supuşi presiunilor, au fost izolaţi, au fost şantajaţi, nimeni nu a acordat atenţie opiniilor acestora când a fost semnat acordul de la Bruxelles", a spus Rogozin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici