Doi deputaţi ai partidului neonazist grec Zori Aurii au fost aduşi încătuşaţi în Parlament

Doi deputaţi greci reprezentând partidul neonazist Zori Aurii, aflaţi în arest preventiv pentru "apartenenţă la o organizaţie criminală", au fost aduşi miercuri în Parlament purtând cătuşe, în cadrul unei noi solicitări de ridicare a imunităţii parlamentare.

120 afișări
Imaginea articolului Doi deputaţi ai partidului neonazist grec Zori Aurii au fost aduşi încătuşaţi în Parlament

Stathis Boukouras (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Cei doi deputaţi, Giorgos Germenis şi Stathis Boukouras - exclus recent din partid -, au fost transferaţi de la bordul unei maşini de poliţie la sediul Parlamentului pentru a se apăra de noua acuzaţie de "detenţie ilegală de arme".

Deputatul Giorgos Germenis s-a plâns de tratamentul la care au fost supuşi. "Această zi va rămâne în istorie. Este pentru prima dată când un deputat este adus încătuşat în Parlament", a afirmat el, adăugând că se consideră "deţinut politic".

Potrivit unui fotograf al AFP, celor doi le-au fost scoase cătuşele, departe de ochii presei, înainte de intrarea în sala Adunării Naţionale.

Cei doi deputaţi fac parte dintr-un grup de şase deputaţi ai partidului Zori Aurii, al cărui lider, Nikolaos Mihaloliakos, se află în arest preventiv de mai multe luni pentru "conducerea şi aparteneţa la o organizaţie criminală".

Parlamentul elen urmează, de asemenea, să se pronunţe miercuri în legătură cu ridicarea imunităţii parlamentare a altor doi deputaţi ai partidului Zori Aurii. Primul, Nikos Mihos, este acuzat de "posesie ilegală de arme de foc cu scopul furnizării acestora unei organizaţii criminale".

Cel de-al doilea, Chryssovalantis Alexopoulos, care a părăsit partidul în luna martie, este urmărit penal "pentru conducerea şi apartenenţa la o organizaţie criminală".

Partid xenofob şi antisemit, Zori Aurii este acuzat de numeroase atacuri împotriva imigranţilor şi a opozanţilor politici, între care şi două asasinate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici