Doi militari NATO şi un oficial judiciar afgan, împuşcaţi mortal în Afganistan

Doi militari americani, şase militari afgani, un oficial judiciar şi 12 muncitori au fost ucişi, sâmbătă, într-o serie de atacuri teroriste care au avut loc în Afganistan, afirmă surse citate de ziarul USA Today.

513 afișări
Imaginea articolului Doi militari NATO şi un oficial judiciar afgan, împuşcaţi mortal în Afganistan

Doi militari NATO şi un oficial judiciar afgan, împuşcaţi mortal în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

 

Atiqullah Rawoofi, şeful Consiliului judiciar din Kabul, a fost împuşcat mortal, sâmbătă dimineaţă, la periferia capitalei Afganistanului, în ceea ce pare a fi un asasinat comis de insurgenţii talibani.

Într-un incident separat, doi militari americani au fost ucişi într-un atac terorist care a avut loc în faţa bazei aeriene Bagram, situată în apropiere de Kabul. Atacul a fost confirmat de Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate (ISAF), care nu a dezvăluit identităţile militarilor ucişi.

Un alt atac a avut loc în provincia Helmand, în sudul Afganistanului, unde talibanii au omorât 12 muncitori care curăţau un câmp minat.

Rebelii talibani au atacat un autocar al armatei afgane, la Kabul, omorând cel puţin şase militari. "Şase membri ai armatei afgane au murit ca martiri", a declarat Dawlat Waziri, un purtător de cuvânt militar, citat de AFP.

Insurgenţii talibani au intensificat atacurile în ultimele săptămâni, în contextul în care misiunea combatantă a Forţei NATO în Afganistan (ISAF) se va încheia la sfârşitul anului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici