Donald Trump a fost instruit despre cum poate comanda un atac nuclear, înaintea instituirii sale

Donald Trump a fost deja informat în privinţa modului prin care ar putea ordona un atac nuclear, iniţiere parcursă de fiecare preşedinte al Statelor Unite înainte de a fi pus în funcţie, informează Politico.

6125 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a fost instruit despre cum poate comanda un atac nuclear, înaintea instituirii sale

Donald Trump a fost instruit despre cum poate comanda un atac nuclear, înaintea instituirii sale

Niciunul dintre oficialii americani sau ai lui Trump nu ar putea confirma data şi locul exact unde a avut loc instructajul magnatului imobiliar, care are mereu loc cu câteva ore înaintea instituirii în funcţie a fiecărui preşedinte american.

”Este un moment lucid. Care defineşte obligaţia fundamentală pe care o deţii”, a declarat Andrew Card, fost şef de Cabinet al lui George W. Bush, care a fost alături de fostul preşedinte în momentele de dinaintea şi de după primirea instructajului, în ianuarie 2001.

Instructajul în privinţa ordonării unui atac nuclear reprezintă un moment realist şi pentru cetăţenii americani, care au ascultat o serie de rivali ai lui Trump declarând că acesta nu ar trebui să aibă acces la arsenal nuclear.

”Cum poţi să ai încredere ca acesta să deţină codurile de activare ale arsenalului nuclear?”, a declarat Barack Obama despre Donald Trump, în cadrul unui eveniment de campanie.

Din momentul învestirii sale, Trump va fi însoţit oriunde merge de un ajutor militar ce va avea asupra sa o valiză de 20 kg care are în interiorul său coduri, planuri de război şi dispozitive de comunicare ce pot iniţia un război nuclear.

Oficiali ai securităţii naţionale l-au instruit pe Trump în privinţa paşilor pe care ar trebui să-i facă pentru a putea lansa un atac nuclear, ce ar duce la moartea a sute de milioane de oameni.

Au fost făcute publice foarte puţin lucruri în privinţa acestui instructaj, despre care un purtător de cuvânt al lui Barack Obama a afirmat ”că fiecare pas trebuie să asigure un transfer pacifist al puterii de la un preşedinte la altul”.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici