Donald Trump, candidatul republican la Casa Albă, afirmă că Statele Unite ar putea verifica persoanele din Franţa, Germania, ţări "compromise de terorism"

Donald Trump, candidatul republican la preşedinţia SUA, sugerează că ar putea introduce verificări suplimentare pentru cetăţenii din Germania şi Franţa care vin în Statele Unite, din cauză că cele două ţări sunt afectate de terorism, explicând că acesta este şi motivul ieşirii Marii Britanii din UE.

2599 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, candidatul republican la Casa Albă, afirmă că Statele Unite ar putea verifica persoanele din Franţa, Germania, ţări "compromise de terorism"

Donald Trump, candidatul republican la Casa Albă, afirmă că Statele Unite ar putea verifica persoanele din Franţa, Germania, ţări "compromise de terorism" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AP)

Într-un interviu acordat postului american NBC, Donald Trump a sugerat că, dacă va deveni preşedinte, va limita imigraţia din Franţa şi Germania, afirmând că cele două ţări sunt "compromise de terorism".

"Este vina lor... Au permis venirea anumitor persoane pe propriile teritorii. Iată planul meu: eu vreau verificări intense" pentru persoanele care ar veni din Franţa şi Germania. "Un cuvânt dur - verificări intense", a declarat Donald Trump.

Întrebat dacă nu cumva aceste măsuri ar putea avea ca efect limitarea venirii multor persoane în Statele Unite, Trump a răspuns: "Se poate să ajungem la această situaţie".

"Aceasta este şi cauza ieşirii Marii Britanii din UE, da?! Pentru că Marea Britanie spune aşa: «ne-am săturat de aceste lucruri». Vom avea standarde dure; iar, dacă o persoană nu va putea demonstra că este dintr-o anumită zonă, nu va veni în Statele Unite", a subliniat candidatul republican la preşedinţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici