Emisarul ONU pentru Siria face un apel către Obama şi Putin să "salveze" armistiţiul din ţară

Mediatorul ONU Staffan de Mistura a cerut, joi, liderilor Statelor Unite şi Federaţiei Ruse să "salveze" armistiţiul de două luni care abia mai rezistă în Siria şi să revigoreze procesul de pace deteriorat, relatează Reuters online.

646 afișări
Imaginea articolului Emisarul ONU pentru Siria face un apel către Obama şi Putin să "salveze" armistiţiul din ţară

Emisarul ONU pentru Siria face un apel către Obama şi Putin să "salveze" armistiţiul din ţară (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"(...)Lansez apelul meu pentru o iniţiativă urgentă luată de Statele Unite şi Rusia la cel mai înalt nivel, întrucât atât accentul pus de preşedintele Obama cât şi cel pus de preşedintele Putin au legătură cu ceea ce a fost o iniţiaivă unică care a început foarte bine. Trebuie să se şi încheie foarte bine", a spus de Mistura.

Statele Unite şi Rusia trebuie să convoace o adunare ministerială a marilor puteri şi a celor regionale care fac parte din Grupul Internaţional de Susţinere a Siriei (ISSG), a mai spus el.

"Nu există niciun motiv ca cei doi, care au investit atât de mult capital politic în acestă poveste de succes şi care au un interes comun să nu vadă cum Siria sfârşeşte într-un alt cerc al războiului, să nu poată revigora ce au creat şi care încă mai rezistă, dar se menţine cu greu", a adăgat de Mistura.

"Cum poţi avea negocieri importante când există doar ştiri despre bombardamente? Este ceva ce chiar şi eu cred că este dificil, vă puteţi imagina ce cred sirienii?", a spus de Mistura, adăugând că intenţionează să reia negocierile în mai, fără a specifica o dată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici