Expert: David Cameron este responsabil de Brexit, a convocat referendumul din raţiuni populiste

Premierul David Cameron este principalul responsabil pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, întrucât a convocat referendumul din raţiuni electorale, apreciază Maurice Lévy, directorul companiei franceze de publicitate Publicis, citat de ziarul Le Figaro.

8962 afișări
Imaginea articolului Expert: David Cameron este responsabil de Brexit, a convocat referendumul din raţiuni populiste

Expert: David Cameron este responsabil de Brexit, a convocat referendumul din raţiuni populiste

"Eu am spus la Forumul Economic Mondial de la Davos, în urmă cu doi ani, că prin convocarea acestui referendum din raţiuni electorale David Cameron va deschide Cutia Pandorei", a explicat Maurice Levy.

"Fostul primar al Londrei Boris Johnson este populist, încearcă să obţină profit electoral, dar adevăratul responsabil este David Cameron", a adăugat Levy.

Premierul David Cameron a promis electoratului, în ianuarie 2013, că, dacă Partidul Conservator va obţine majoritatea parlamentară în alegerile din 2015, Guvernul britanic va renegocia relaţia cu Uniunea Europeană şi va convoca, până în 2017, un referendum privind apartenenţa la Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici