Familia i-a adus un omagiu lui Steven Sotloff, al doilea jurnalist decapitat de gruparea Stat Islamic

Familia americanului Steven Sotloff, executat prin decapitare de gruparea Stat Islamic (SI), l-a omagiat, miercuri, pe jurnalist, subliniind amabilitatea şi dorinţa sa de a reprezenta "o voce pentru cei care nu pot vorbi".

257 afișări
Imaginea articolului Familia i-a adus un omagiu lui Steven Sotloff, al doilea jurnalist decapitat de gruparea Stat Islamic

Familia i-a adus un omagiu lui Steven Sotloff, al doilea jurnalist decapitat de gruparea Stat Islamic

Potrivit declaraţiei susţinute de un purtător de cuvânt în faţa casei familiei sale din Miami, Florida, reporterul în vârstă de 31 de ani, pasionat de hamburgeri şi de golf, a decis să lucreze în zone de conflict întrucât nu putea "întoarce spatele suferinţelor care invadează lumea".

La două săptămâni după decapitarea jurnalistului american James Foley, gruparea Stat Islamic l-a executat şi pe colegul său, Steven Sotloff, potrivit unei înregistrări video difuzată marţi.

Steven Sotloff era fascinat de lumea arabă, a mai declarat purtătorul de cuvânt al familiei, Barak Barfi. "Nu era un drog, el nu a dorit să devină un Lawrence al Arabiei moderne. El dorea doar să reprezinte o voce pentru cei care nu pot vorbi", a declarat el.

"De la copii afectaţi de război, până la experienţa instalatorului sirian care îşi riscă viaţa traversând zonele controlate de trupele regimului pentru a cumpăra medicamente - poveştile lor erau poveştile lui Steve", a adăugat el.

"În final, el şi-a sacrificat viaţa pentru a arăta lumii poveştile lor", a mai afirmat Barfi, insistând asupra faptului că Steven Sotloff nu a fost "un erou". "Era doar un om care încerca să găsească binele într-o lume întunecată", a menţionat Barfi, în numele familiei jurnalistului.

Dat dispărut de un an, Steven Sotloff ar fi fost răpit la 4 august 2013 la Alep, în Siria, în apropiere de frontiera cu Turcia, dar răpirea sa a fost ţinută secret. El a scris articole pentru revista Time, pentru săptămânalul american Christian Science Monitor, publicaţia Foreign Policy şi, recent, pentru cotidianul World Affairs.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici