Fonduri în valoare de 800 milioane dolari ce aparţineau organizaţiei Stat Islamic, distruse în urma unor atacuri aeriene

Aproximativ 800 milioane dolari, deţinute de SI într-un depozit din Mosul, au fost distruse ca rezultat al unor atacurie aeriene asupra organizaţiei teroriste, informează BBC.

3318 afișări
Imaginea articolului Fonduri în valoare de 800 milioane dolari ce aparţineau organizaţiei Stat Islamic, distruse în urma unor atacuri aeriene

Fonduri în valoare de 800 milioane dolari ce aparţineau organizaţiei Stat Islamic, distruse în urma unor atacuri aeriene (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Informaţia a fost confirmată de către generalul Peter Gersten, din cadrul armatei SUA, care a declarat că armata americană a vizat în mai multe rânduri astfel de locaţii unde gruparea îşi depozitează lichidităţile.

Ca urmare a ultimului atac aerian ce a vizat un depozit din Mosul, Irak, ajutorul financiar al SI a scăzut cu 90%, afirmă generalul. În 2014, Trezoreria Statelor Unite a numit Stat Islamic ca fiind cea bine finanţată organizaţie teroristă din toate timpurile.

Gersen, comandant în cadrul operaţiunilor Statelor Unite împotriva SI, a declarat că în ultima vreme au fost desfăşurate în jur de 20 de atacuri aeriene asupra depozitelor organizaţiei teroriste cu scopul de a-i limita resursele financiare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici