Germania cere Turciei să permită o vizită în baza de la Incirlik. Nemţii ar putea renunţa la utilizarea bazei Incirlik, pe fondul disensiunilor cu Turcia

Germania analizează posibilitatea mutării avioanelor militare staţionate la baza Incirlik, pe fondul disputelor cu Turcia, printre opţiunile alternative analizate figurând unităţi aeriene din Iordania şi Republica Cipru, afirmă surse citate de revista Der Spiegel.

2845 afișări
Imaginea articolului Germania cere Turciei să permită o vizită în baza de la Incirlik. Nemţii ar putea renunţa la utilizarea bazei Incirlik, pe fondul disensiunilor cu Turcia

Germania ar putea renunţa la utilizarea bazei Incirlik, pe fondul disensiunilor cu Turcia

Potrivit unor surse militare, pe fondul disensiunilor dintre Occident şi Turcia, Germania ar intenţiona să mute avioanele Tornado şi aeronavele de alimentare în zbor la baze aeriene din Iordania şi Republica Cipru. Germania şi alte ţări NATO, inclusiv Statele Unite, folosesc în prezent baza Incirlik, situată în sud-estul Turciei, pentru operaţiunile antiteroriste din Siria şi Irak.

Ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a declarat că Berlinul ar prefera să utilizeze în continuare baza din Turcia. "Armata germană ar vrea să folosească în continuare baza NATO de la Incirlik în operaţiunile contra reţelei teroriste Stat Islamic", a afirmat Ursula von der Leyen pentru postul N-TV.

Relaţiile dintre Ankara şi Occident s-au deteriorat după tentativa de lovitură de stat produsă în Turcia pe 15 iulie. În acest context, Turcia a reluat relaţiile cu Rusia.

Germania cere Turciei să permită o vizită în baza de la Incirlik

Germania solicită Turciei să permită vizita unei delegaţii parlamentare germane la cei 250 de militari staţionaţi în baza de la Incirlik, anunţă cancelarul Angela Merkel, în timp ce Partidul Social-Democrat (SPD) a cerut ca vizita să aibă loc până în septembrie.

Pentru ca armata germană să poată utiliza în continuare baza Incirlik, Parlamentul de la Berlin trebuie să prelungească mandatul. În acest sens, este necesar şi votul parlamentarilor social-democraţi.

"Eu sper că vom putea continua operaţiunile contra reţelei Stat Islamic din baza de la Incirlik", a declarat Angela Merkel, potrivit Deutsche Welle.

Pentru a oferi aprobarea, Partidul Social-Democrat (SPD) a cerut Turciei să ofere permisiunea unei vizite parlamentare germane în baza din sud-estul Turciei, unde sunt 250 de membri ai armatei germane. Berlinul are preocupări în legătură cu situaţia din baza de la Incirlik, pe fondul unor verificări efectuate de autorităţile turce după tentativa de lovitură de stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici