Video Gruparea Stat Islamic a demolat o mănăstire dintr-un oraş sirian cucerit luna aceasta - VIDEO

Combatanţii grupării Stat Islamic au demolat o mănăstire dintr-un oraş strategic pe care l-au cucerit luna aceasta, situat în provincia Homs, din centrul Siriei, a anunţat joi Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de Reuters în pagina electronică.

1814 afișări

Gruparea jihadistă a transferat de asemenea zeci de creştini, capturaţi în cursul ofensivei, într-un loc din apropierea fiefului său din nord-estul Siriei, a preciat OSDO.

Militanţii au folosit buldozere pentru a dărâma mănăstirea din oraşul Qaryatain, pe care l-au cucerit la începutul lui august, potrivit organizaţiei neguvernamentale cu sediul în Marea Britanie.

Avioanele de război ale forţelor siriene continuau să bombardeze zona la două săptămâni după ce gruparea Stat Islamic a ocupat acest oraş, a adăugat OSDO.

Qaryatain se află în apropierea unui drum care face legătura între oraşul antic Palmira şi munţii Qalamoun, de-a lungul graniţei cu Libanul.

Organizaţia islamistă a capturat 230 de persoane, inclusiv zeci de familii creştine, după ce a cucerit Qaryatain, anunţase OSDO la vremea respectivă.

Între timp, dintre cei capturaţi, 48 au fost eliberaţi, iar 110 au fost transferaţi în provincia Rakka, a cărei capitală este fieful grupării jihadiste din Siria, a precizat Observatorul joi.

Creştinii au fost puşi să aleagă între a se converti la islam sau a plăti "jizya", o taxă pentru non-musulmani, a mai afirmat OSDO.

Soarta celorlalte 70 de persoane capturate din Qaryatain, între care se aflau 45 de femei şi 19 copii, nu este cunoscută.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici