Hacker, condamnat la 20 de ani de închisoare în Statele Unite, pentru că a ajutat Stat Islamic

Un tânăr din Kosovo, în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat la 20 de ani de închisoare de un tribunal din Statele Unite, după ce acesta a oferit informaţii reţelei teroriste Stat Islamic despre aproximativ 1350 de militari şi oficiali americani, scrie BBC New online.

1544 afișări
Imaginea articolului Hacker, condamnat la 20 de ani de închisoare în Statele Unite, pentru că a ajutat Stat Islamic

Hacker, condamnat la 20 de ani de închisoare în Statele Unite, pentru că a ajutat Stat Islamic

Ardit Ferizi din Kosovo, acuzat că ar fi oferit sprijin material inamicilor Statelor Unite, a pledat vinovat.

Hackerul a dezvăluit datele personale a aproximativ 1350 de militari şi oficiali americani, oferind inclusiv adrese de email, parole, locaţii, numere de telefon.

Într-un comunicat dat publictăţii de Departamentul american de Justiţie se afirmă că este primul caz de acest fel şi reprezintă "legătura între ameninţarea teroristă şi cea cibernetică".

În comunicat se mai afirmă că Ferizi a oferit aceste date reţelei Stat Islamic ştiind că organizaţia teroristă ar putea să folosească informaţiile pentru a ataca persoanele ale căror date au fost dezvăluite.

Ferizi, cunoscut online drept Th3Dir3ctorY, a fost arestat în octombrie 2015 în Malaysia şi extrădat în Statele Unite în luna ianuarie a acestui an.

Tânărul a primit sentinţa maximă pentru infracţiunea de care a fost găsit vinovat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici