Jeb Bush: Statele Unite au nevoie de mai multe trupe în Irak pentru a învinge grupul Stat Islamic

Jeb Bush, candidat republican pentru funcţia de preşedinte, a afirmat marţi că ar putea fi nevoie ca Statele Unite să trimită mai multe trupe terestre în Irak pentru a-i învinge pe militanţii grupării Stat Islamic, relatează Associated Press în pagina electronică.

237 afișări
Imaginea articolului Jeb Bush: Statele Unite au nevoie de mai multe trupe în Irak pentru a învinge grupul Stat Islamic

Gruparea Stat Islamic (Foto: Hepta / Mediafax Foto)

El a schiţat strategia sa pentru combaterea unei ameninţări care "se extinde asemenea unei pandemii".

În primul discurs pe politică externă din cadrul candidaturii sale la Casa Albă, Bush a criticat aspru mandatul lui Hillary Rodham Clinton ca secretar de stat şi l-a acuzat pe liderul democrat şi preşedintele Barack Obama că a permis grupării teroriste să se dezvolte în Orientul Mijlociu.

"Cine poate pretinde într-adevăr că America şi prietenii noştri sunt mai în siguranţă astăzi decât în 2009, când preşedintele şi secretarul Clinton - legendara "echipă de rivali"- au preluat postul?", a spus Bush. "Nerăbdători să facă istorie, au eşuat în a fi pacificatori".

Spunând că ar sprijini suplimentarea numărului de trupe americane în Irak, unde aproximativ 3.500 de antrenori militari americani şi consultanţi ajută deja forţele irakiene să lupte împotriva grupării Stat Islamic, Bush a prezentat, de asemenea, o perspectivă largă privind modul în care ar aborda problema în statul-vecin Siria. Înfrângerea acestei grupări islamice va necesita înlăturarea de la putere a preşedintelui Bashar al-Assad, a spus Bush, adăugând că pentru a face acest lucru, el ar urmări unirea forţelor moderate care luptă împotriva SI în acea ţară, iar în ceea ce priveşte trupele americane, "susţinerea lor ca pe o forţă unitară". El a adăugat că nu este suficient să lupte împotriva inamicului, ci trebuie să îi ajute să formeze un guvern stabil şi moderat.

Jeb Bush mai abordase problema strategiei sale pentru Irak, cum ar fi permiterea trupelor de antrenament şi consultanţă americane din ţară să se alăture forţelor irakiene pe câmpul de luptă şi să ajute la o mai bună ghidare a raidurilor aeriene. El şi-a exprimat din nou susţinerea unei zone de interdicţii aeriene în Siria.

În discursul său la Biblioteca Prezidenţială Ronald Reagan, Bush a plasat ascensiunea grupării SI în contextul retragerii forţelor americane din Irak, în 2011.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici