Jonathan Hill, reprezentantul Marii Britanii în Comisia Europeană, a demisionat

Jonathan Hill, reprezentantul Marii Britanii în Comisia Europeană, a anunţat sâmbătă că a decis să demisioneze, după ce majoritatea britanicilor au votat în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană.

5712 afișări
Imaginea articolului Jonathan Hill, reprezentantul Marii Britanii în Comisia Europeană, a demisionat

Jonathan Hill, reprezentantul Marii Britanii în Comisia Europeană, a demisionat

"Dat fiind că ne îndreptăm spre o nouă etapă, nu cred că este corect să continui să fiu comisar european ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. În conformitate cu ce am discutat cu preşedintele Comisiei Europene acum câteva săptămâni, i-am transmis că mă retrag", a declarat sâmbătă Jonathan Hill, comisarul UE pentru Stabilitate Financiară, Servicii Financiare şi Uniunea Pieţelor de Capital.

"La fel ca majoritatea oamenilor din Marea Britanie, sunt, evident, foarte dezamăgit de rezultatul referendumului. Am dorit un alt rezultat şi am sperat că Marea Britanie va opta să joace un rol de promovare a unei Europe cu perspective, flexibilă, competitivă şi cu o piaţa comercială liberă. Însă cetăţenii britanici au luat altă decizie", a adăugat Hill.

Majoritatea cetăţenilor britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii ţării din Uniunea Europeană. În acest context, şi premierul David Cameron a luat decizia de a demisiona.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici