Kievul denunţă prezenţa a 7.500 de militari ruşi în Ucraina

Ministrul ucrainean al Apărării, Stepan Potorak a denunţat prezenţa a 7.500 de militari ruşi în estul Ucrainei, unde forţele ucrainene luptă împotriva separatiştilor proruşi.

921 afișări
Imaginea articolului Kievul denunţă prezenţa a 7.500 de militari ruşi în Ucraina

Kievul denunţă prezenţa a 7.500 de militari ruşi în Ucraina

"Prezenţa a 7.500 de reprezentanţi ai forţelor armate ruse pe teritoriul ucrainean este un factor destabilizator care ne împiedică să stabilizăm rapid situaţia în ţară", a declarat Stepan Poltorak, la întâlnirea de vineri seara cu ataşaţi militari străini, potrivit unui comunicat disponibil sâmbătă pe site-ul ministerului. 

În faţa acestor ameninţări, Ucraina intenţionează să "crească numărul forţelor sale armate" şi să amelioreze aprovizionarea lor, a continuat el fără mai multe detalii.

Noua coaliţie parlamentară, anunţată vineri în Ucraina, a promis să facă o prioritate din aderarea la NATO, accentuând ancorarea occidentală a ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici