Kim Jong-un apare din nou în public, sprijinindu-se într-un baston - FOTO

Liderul nord-coreean Kim Jong-un, invizibil timp de aproape şase săptămâni, a apărut din nou în această săptămână, ocupând prima pagină a presei oficiale vineri, mergând cu ajutorul unui baston.

8995 afișări
Imaginea articolului Kim Jong-un apare din nou în public, sprijinindu-se într-un baston - FOTO

Kim Jong-un apare din nou în public, sprijinindu-se într-un baston - FOTO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rodong Sinmun, cotidianul partidului unic, a publicat o fotografie cu Kim râzând şi sprijinindu-se într-un baston negru cu mâna stângă, în timp ce inspecta două ansambluri rezidenţiale ale angajaţilor universităţii Kim Chaek, specializată în cercetare nucleară.

Al treilea Kim al singurei dinastii comuniste din istorie, tânărul lider, în vârstă de aproximativ 30 de ani, a apărut după o absenţă inexplicabilă de peste o lună, care a alimentat conexiuni fanteziste între starea sa de sănătate şi ipoteza unei lovituri de stat în această ţară izolată.

Înainte de a dispărea de pe scena publică, televiziunea de stat l-a arătat pe Kim şchiopătând. Acesta este în mod evident supraponderal şi merge încet şi greoi.

Kim Jong-un i-a succedat tatălui său, Kim Jong-il, decedat în urma unei crize cardiace la sfârşitul lui 2011, la vârsta de 69 de ani. Moartea lui a fost păstrată secretă timp de zece zile. Bunicul lui, Kim Il-sung, este fondatorul RPDC.

Familia Kim, ale cărei statui şi portrete sunt afişate pe bulevardele şi clădirile din întreaga ţară, face obiectul unui cult al personalităţii întreţinut de propaganda oficială.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici