Kremlinul consideră că alegerile din Doneţk şi Lugansk ar putea "stabiliza" situaţia în Ucraina. Rusia va recunoaşte alegerile legislative organizate de Kiev

Rusia consideră că organizarea alegerilor în "republicile" autoproclamate Doneţk şi Lugansk ar putea contribui la stabilizarea situaţiei în Ucraina, a declarat şeful administraţiei de la Kremlin, Serghei Ivanov, citat de agenţia RIA Novosti, în pagina electronică. Acesta a adăugat că Moscova va recunoaşte alegerile legislative din Ucraina.

518 afișări
Imaginea articolului Kremlinul consideră că alegerile din Doneţk şi Lugansk ar putea "stabiliza" situaţia în Ucraina. Rusia va recunoaşte alegerile legislative organizate de Kiev

Kremlinul consideră că alegerile din Doneţk şi Lugansk ar putea "stabiliza" situaţia în Ucraina. Rusia va recunoaşte alegerile legislative organizate de Kiev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În opinia lui Ivanov, este foarte important ca aceste "republici populare" să aibă lideri aleşi de populaţia locală.

"Ştiam de la bun început că aceste alegeri vor fi interpretate în mod diferit de comunitatea internaţională. După părerea mea, aceste alegeri sunt necesare, deoarece formaţiunile din estul Ucrainei trebuie să aibă lideri aleşi de populaţie", a declarat Ivanov.

"Posibil, datorită acestor alegeri, situaţia din estul Ucrainei se va stabiliza", a afirmat şeful administraţiei prezidenţiale ruse.

Rebelii proruşi din estul Ucrainei au anunţat, în septembrie, desfăşurarea alegerilor "prezidenţiale şi legislative" la 2 noiembrie în republicile populare autoproclamate Doneţk şi Lugansk.

Potrivit agenţiei Interfax, pentru postul de lider al "republicii" Doneţk candidează actualul "premier" Aleksankr Zaharcenko, Iuri Sivokoneko şi Aleksandr Kofman.

Rusia afirmă că va recunoaşte alegerile legislative din Ucraina

"Vom recunoaşte aceste alegeri, nu vă faceţi griji", a dat asigurări Ivanov, referindu-se la scrutinul legislativ de duminică.

"Vrem ca Ucraina să se dezvolte într-un mod civilizat şi să nu fie un stat inamic faţă de Rusia", a subliniat el.

Preşedintele prooccidental Petro Poroşenko, ales în mai după îndepărtarea de la putere a regimului prorus, a convocat alegeri legislative anticipate pentru consolidarea puterii sale şi reînnoirea Adunării care include foşti aliaţi ai lui Viktor Ianukovici, acuzaţi că susţin separatiştii proruşi în est, unde conflictul armat a provocat peste 3.700 de morţi în şase luni. Aceste alegeri urmează să se desfăşoare duminică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici