Kremlinul, pregătit să facă publică înregistrarea convorbirii Putin-Barroso

Kremlinul s-a declarat pregătit, marţi, să facă publică înregistrarea conversaţiei telefonice dintre Vladimir Putin şi preşedintele Comisiei Europene (CE) José Manuel Barroso, pentru a demonstra că preşedintele rus nu a spus că ar putea să cucerească Kievul "în două săptămâni".

1261 afișări
Imaginea articolului Kremlinul, pregătit să facă publică înregistrarea convorbirii Putin-Barroso

Kremlinul, pregătit să facă publică înregistrarea convorbirii Putin-Barroso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Administraţia prezidenţială "este pregătită să facă public conţinutul (convorbirii telefonice) pentru a îndepărta orice neînţelegere", a anunţat, într-o scrisoare adresată lui Barroso, reprezentantul rus pe lângă UE Vladimir Cijov, citat de agenţia rusească oficială de presă Itar-Tass.

Înregistrarea conversaţiei va fi dată publicităţii în cazul în care UE nu informează partea rusă cu privire la obiecţia pe care o are faţă de un asemenea demers, în următoarele două zile, a precizat Cijov.

Într-un articol publicat luni de către cotidianul italian La Repubblica, preşedintele CE afirmă că Putin nu a vrut să-i răspundă unor întrebări despre militari ruşi prezenţi în Ucraina şi s-a arătat ameninţător: "dacă vreau, în două săptămâni iau Kievul".

La finalul convorbirii telefonice dintre cei doi, vineri, CE a publicat un comunicat în care evoca un "schimb foarte deschis de puncte de vedere".

"Nu este adecvat", a declarat pentru presă Iuri Uşakov, un consilier la Kremlin pe probleme internaţionale. "Este dincolo de practicile diplomatice, dacă aşa s-a întâmplat. Nu este de nivelul unei personalităţi politice serioase", a adăugat el.

"Fie că aceste cuvinte au fost pronunţate sau nu, cred că aceste citate au fost scoase din context şi aveau o semnificaţie total diferită", a denunţat Uşakov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici