LUARE DE OSTATICI într-o instanţă din oraşul Istanbul

Presupuşi membri ai mişcării radicale Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C) au luat ostatic un procuror, într-o instanţă din Istanbul, fiind auzite focuri de armă, informează ziarul Hurriyet.

742 afișări
Imaginea articolului LUARE DE OSTATICI într-o instanţă din oraşul Istanbul

LUARE DE OSTATICI într-o instanţă din oraşul turc Istanbul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procurorul Mehmet Selim Kiraz a fost luat ostatic în cursul unui proces referitor la cazul unui adolescent, Berkin Elvan, împuşcat mortal de forţele de ordine la protestele privind parcul Gezi din Istanbul.

Autorii luării de ostatici au dat ultimatum autorităţilor să recunoască "uciderea" adolescentului şi să achite toate persoanele judecate pentru participarea la protestele antiguvernamentale generate de moartea adolescentului.

Echipe ale forţelor speciale au fost trimise la instanţa unde are loc luarea de ostatici.

Adolescentul Berkin Elvan a murit în martie 2014, după ce a stat în comă 269 de zile ca urmare a plăgilor suferite prin împuşcarea de către poliţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici