Mahmoud Abbas acuză Israelul de acte de genocid comise în Fâşia Gaza. În replică, statul evreu îl acuză de "terorism diplomatic"

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a acuzat Israelul că a efectuat "un război de genocid" în Fâşia Gaza, cerând, de la tribuna ONU, încetarea "ocupaţiei" israeliene. Israelul a denunţat criticile lui Mahmoud Abbas, acuzându-l de "terorism diplomatic".

211 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Abbas acuză Israelul de acte de genocid comise în Fâşia Gaza. În replică, statul evreu îl acuză de "terorism diplomatic"

Mahmoud Abbas acuză Israelul de acte de genocid comise în Fâşia Gaza (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În numele Palestinei şi al poporului palestinian, afirm că nu vom uita, nu vom ierta, nu îi vom lăsa liberi pe criminalii de război", a declarat Abbas în cadrul Adunării Generale ONU.

"Recenta ofensivă în Fâşia Gaza a fost al treilea război, în cinci ani, efectuat de acest stat rasist şi ocupant. Diferenţa, de această dată, a fost amploarea acestei crime genocidare", a subliniat liderul palestinian.

"A venit vremea să punem capăt ocupaţiei israeliene şi acţiunilor de colonizare, începând de acum", a continuat Abbas.

"Ocupaţia trebuie să înceteze acum, a venit momentul independenţei statului Palestina", a spus Abbas.

Israelul denunţă criticile lui Mahmoud Abbas, acuzându-l de "terorism diplomatic"

Israelul a denunţat discursul rostit la Adunarea Generală ONU de preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, catalogându-l drept "terorism diplomatic", relatează AFP.

"Discursul lui Mahmoud Abbas este o instigare la ură presărată cu minciuni. Nu este discursul unui om al păcii", au declarat consilieri ai premierului israelian Benjamin Netanyahu.

"Mahmoud Abbas nu vrea şi nu poate fi un partener pentru soluţionarea pe cale politică a conflictului. Atât timp cât Mahmoud Abbas va fi preşedinte al Autorităţii Palestiniene, conflictul va continua", a reacţionat ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, acuzându-l pe liderul palestinian de "terorism diplomatic".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici