Marea Britanie anunţă o serie de reforme înainte de referendumul pentru Brexit

Ministrul britanic al finanţelor, George Osborne, vrea să aducă o reformă importantă în educaţie, în condiţiile în care încearcă să reducă din măsurile de austeritate cu trei luni înainte de referendumul care va decide viitorul Marii Britanii în Uniunea Europeană, scrie Bloomberg.

2982 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie anunţă o serie de reforme înainte de referendumul pentru Brexit

Marea Britanie anunţă o serie de reforme înainte de referendumul pentru Brexit (Imagine: Shutterstock)

Şcolile din Anglia ar urma să fie eliberate de controlul autorităţilor locale până în 2022, în timp ce numărul zilelor de şcoală va creşte, odată cu un pachet de 2,1 miliarde de dolari menit să ridice standardele din educaţie.

"Bugetul pe care îl voi livra astăzi va pune pe primul loc următoarea generaţie. Vreau să duc la bun sfârşit ce am început acum 5 ani, şi anume să creştem standardele în educaţie şi să dăm şcolilor independenţă faţă de birocraţia locală", a declarat Osborne.

Având mâinile legate de o imagine distorsionată despre creşterea economică, precum şi o colectare a impozitelor mai slabă decât era anticipat, ministrul britanic caută măsuri care să livreze un ”impact maxim cu costuri minime”.

Osborne urmează să anunţe măsuri care vor duce la tăieri de costuri de miliarde de lire în una dintre cele mai dificile perioade pentru Marea Britanie, având pe umeri şi referendumul pentru Brexit.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici