Ministrul israelian al Apărării ameninţă militanţii din Fâşia Gaza cu distrugerea completă

Militanţii din Fâşia Gaza riscă să fie complet distruşi în cazul în care vor declanşa un nou război împotriva Israelului, a declarat ministrul Apărării de la Tel Aviv, Avigdor Lieberman, într-un interviu pentru publicaţia palestiniană Al-Quds.

2198 afișări
Imaginea articolului Ministrul israelian al Apărării ameninţă militanţii din Fâşia Gaza cu distrugerea completă

Ministrul israelian al Apărării ameninţă militanţii din Fâşia Gaza cu distrugerea completă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"În calitate de ministru al Apărării, aş dori să clarific că nu avem nicio intenţie să declanşăm un nou război împotriva vecinilor noştiri din Fâşia Gaza sau Cisiordania, Liban sau Siria," a mai afirmat Lieberman.

"Dar militanţii din Fâşia Gaza, la fel ca iranienii, intenţionează să elimine statul Israel. (...) Dacă aduc un nou război împotriva Israelului, va fi ultimul pentru ei. Doresc să subliniez. Va fi ultima lor confruntare deoarece îi vom distruge complet," a continuat oficialul israelian.

Lieberman, care este considerat unul dintre cei mai intransigenţi membrii ai Cabinetului Netanyahu, este în favoarea soluţiei cu două state pentru a rezolva conflictul între israelieni şi palestinieni.

Născut în Republica Sovietică Moldova, Avigdor Lieberman a emigrat în 1978 în Israel, unde s-a alăturat Likud. În 1999 şi-a creat propria formaţiune de extremă-dreapta, Israel Beiteinu.

Citeşte şi: Hillary Clinton

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici