NATO a interceptat peste 100 de zboruri ruse în 2014, de trei ori mai multe decât în 2013

Alianţa Nord-Atlantică a interceptat anul acesta peste 100 de zboruri militare ruse, de trei ori mai multe comparativ cu anul 2013, anunţă secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, citat de AFP.

208 afișări
Imaginea articolului NATO a interceptat peste 100 de zboruri ruse în 2014, de trei ori mai multe decât în 2013

NATO a interceptat peste 100 de zboruri ruse în 2014, de trei ori mai multe decât în 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jens Stoltenberg a început joi un turneu în Estonia, Letonia şi Lituania, scopul fiind oferirea de garanţii acestor state preocupate de comportamentul Rusiei.

"NATO va proteja Estonia", a declarat Stoltenberg la baza aeriană Amari, unde s-a întâlnit cu premierul eston, Taavi Roivas, precum şi cu militari americani, germani şi estoni.

Stoltenberg a felicitat Guvernul de la Tallinn pentru alocarea a 2% din PIB apărării.

Estonia găzduieşte săptămâna aceasta cel mai mare exerciţiu cibernetic din istoria NATO - Cyber Coalition 2014.

În contextul crizei din Ucraina, Rusia a multiplicat zborurile în apropierea spaţiului Alianţei Nord-Atlantice. "Am avut peste 100 de interceptări de avioane ruse, de trei ori mai multe decât anul trecut", a spus Stoltenberg.

Întrebat despre posibilitatea livrării navelor Mistral franceze Rusiei, Stoltenberg a refuzat să comenteze: "NATO nu vinde echipamente militare, ci statele membre. Nu va decide NATO în această problemă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici