Noi măsuri abuzive ale regimului lui Erdogan: Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru 42 de jurnalişti

Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru 42 de jurnalişti, suspectaţi că ar avea legături cu tentativa de lovitură de stat, a anunţat postul de televiziune NTV, citat de Le Figaro şi Reuters online.

3216 afișări
Imaginea articolului Noi măsuri abuzive ale regimului lui Erdogan: Autorităţile turce au emis mandate de arestare pentru 42 de jurnalişti

Potrivit NTV, comentatorul şi fostul parlamentar Nazli Ilicak se află printre cei pentru care s-a emis mandatul de arestare.

Aproximativ 60.000 de persoane au fost suspendate din funcţii sau arestate după tentativa de lovitură de stat din Turcia, în contextul în care Administraţia Recep Tayyip Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen. Recep Tayyip Erdogan a fost criticat pentru măsurile dure aplicate împotriva persoanelor acuzate de participare la tentativa de lovitură de stat din data de 15 iulie.

Perioadele de reţinere judiciară pot dura până la 30 de zile, în Turcia, în cazul persoanelor suspectate de implicare în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, conform unui decret publicat sâmbătă în Jurnalul oficial. Acelaşi decret anunţă retragerea autorizaţiilor de funcţionare în cazul a numeroase instituţii educaţionale afiliate mişcării clericului Fethullah Gülen, acuzat de regimul Recep Tayyip Erdogan de implicare în tentativa de lovitură de stat, relatează ziarul Le Figaro.

Turcia a dispus joi suspendarea aplicării unor prevederi ale Convenţiei Europene pentru Drepturile Omului, în cadrul măsurilor care decurg din proclamarea stării de urgenţă.

În total, circa 50.000 de militari, poliţişti, judecători, alţi funcţionari publici şi profesori au fost suspendaţi din funcţii ori arestaţi preventiv după tentativa de lovitură de stat din noaptea de 15 spre 16 iulie din Turcia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici