Noua Zeelandă şi Marea Britanie intenţionează să semneze un acord comercial

Noua Zeelandă speră să negocieze un acord de liber schimb de "înaltă calitate" cu Marea Britanie după ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană, afirmă premierul neozeelandez, Bill English, citat de BBC News online.

709 afișări
Imaginea articolului Noua Zeelandă şi Marea Britanie intenţionează să semneze un acord comercial

Noua Zeelandă şi Marea Britanie intenţionează să semneze un acord comercial (Imagine: Mediafax Arhiva Foto)

După o întrevedere cu premierul britanic Theresa May, Bill English a exprimat speranţa că acest lucru se va produce "cât mai rapid posibil".

Theresa May a afirmat că Marea Britanie şi Noua Zeelandă au deja o relaţie comercială puternică şi aflată în creştere, valoarea schimburilor depăşind 3 miliarde de lire (3,4 miliarde euro) în 2016.

Ministrul britanic pentru Comerţ Internaţional, Liam Fox, va efectua o vizită în Noua Zeelandă în următoarele luni.

Theresa May a confirmat că cele două ţări vor iniţia dialogul în scopul semnării unui acord comercial bilateral.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici