O femeie înjunghiată mortal în Australia, de către un francez care striga "Allahu Akbar"

O femeie în vârstă de 21 de ani a fost înjunghiată mortal şi un bărbat de 30 de ani a fost grav rănit în Australia marţi noapte în oraşul Home Hill din statul Queensland de către un cetăţean francez care striga "Allahu akbar", relatează ABC News.

2969 afișări
Imaginea articolului O femeie înjunghiată mortal în Australia, de către un francez care striga "Allahu Akbar"

O femeie înjunghiată mortal în Australia, de către un francez care striga "Allahu Akbar"

O femeie în vârstă de 21 de ani a fost înjunghiată mortal şi un bărbat de 30 de ani a fost grav rănit, marţi noapte, la un hostel din nord-estul Australiei de către un cetăţean francez care striga "Allahu Akbar", relatează ABC News.

Atacul a avut loc în oraşul Home Hill din statul australian Queensland, ambele victime fiind cetăţeni britanici. Poliţia federală australiană investighează o posibilă legătură extremistă cu atacul.

Se presupune că suspectul, un cetăţean francez de 29 de ani, a rostit cuvintele "Allahu Akbar", atât în timpul atacului, cât şi în timpul arestului său, a declarat Steve Gollschewski, comisarul adjunct al poliţiei din Queensland.

"Cât timp aceste informaţii vor fi analizate în cadrul anchetei, nu excludem niciun fel de motivaţie în stadiul actual, fie ea de ordin politic sau criminal", a spus el.

Suspectul se află acum la spitalul din localitatea Townsville, unde primeşte îngrijiri medicale pentru răni care nu îi pun viaţa în pericol.

Un al doilea bărbat a suferit răni uşoare şi a fost externat din spital.

Un câine de la hostel a murit în timpul atacului.

Poliţia a spus că nu mai caută pe nimeni în legătură cu acest incident.

Gollschewski a adăugat că atacul nu are legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic şi că francezul se afla în ţară de aproximativ un an, având o viză temporară.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici