Obama cere Congresului SUA să aprobe de urgenţă Parteneriatul Transpacific

Barack Obama a afirmat, luni, că acordul comercial regional promovat de China face cu atât mai urgentă aprobarea Parteneriatul Transpacific (TPP), care ar crea o vastă zonă de liber schimb între 12 state riverane Pacificului, informează Reuters online.

888 afișări
Imaginea articolului Obama cere Congresului SUA să aprobe de urgenţă Parteneriatul Transpacific

Obama cere Congresului SUA să aprobe de urgenţă Parteneriatul Transpacific (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Preşedintele american încearcă să finalizeze Parteneriatul Transpacific înainte de sfârşitul mandatului său, însă se confruntă cu o puternică opoziţie în Congresul SUA.

Într-un comentariu publicat pe site-ul publicaţiei Washington Post, Obama a afirmat că înţelege scepticismul alegătorilor, însă "ridicarea de ziduri care să ne izoleze de economia globală" se va întoarce împotriva economiei americane.

În continuare, Obama a făcut referire şi la un amplu acord comercial regional promovat de China, despre care spus că va afecta negativ locurile de muncă, afacerile şi bunurile americane.

Reacţionând la afirmaţiile preşedintelui american, Ministerul chinez de Externe a comunicat că regulile comerţului mondial ar trebui discutate de toate statele, şi nu hotărâte de o singură ţară.

China are o atitudine deschisă faţă de TPP, care ar trebui promovat alături de acordul comercial iniţiat de China, pentru a crea o zonă de liber schimb în Asia Pacific, a declarat Hong Lei, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici