Obama: Nu avem nicio ameninţare credibilă şi specifică privind atacuri teroriste de Ziua Recunoştinţei - VIDEO

Preşedintele Barack Obama le-a transmis americanilor care călătoresc pentru a fi aproape de cei dragi de Ziua Recunoştinţei că nu există ameninţări credibile legate de vreun atac terorist, în această perioadă, şi a subliniat că autorităţile au sporit deja măsurile de securitate pe aeroporturi, după atacurile din Paris.

833 afișări
Imaginea articolului Obama: Nu avem nicio ameninţare credibilă şi specifică privind atacuri teroriste de Ziua Recunoştinţei - VIDEO

Obama: Nu avem nicio ameninţare credibilă şi specifică privind atacuri teroriste de Ziua Recunoştinţei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

 
În New York, joi, se aşteapă un număr record de participanţi la parada anuală de Ziua Recunoştinţei.

Oficialii au declarat că efectivele foţelor de ordine au fost sporite cu această ocazie, numărul de poliţişti care vor patrula fiind mai mare decât în anii precedenţi, informează Reuters.

"În acest moment nu există nicio ameninţare credibilă şi specifică" care să indice că este planificat un atac terorist în Statele Unite, a explicat liderul de la Casa Albă.

"Ne apropiem de weekendul Zilei Recunoştinţei şi vreau ca poporul american să ştie că luăm toate măsurile posibile de siguranţă privind securitatea", a spus Obama flancat de directorul FBI şi de alţi oficiali, miercuri, cu o zi înainte de Ziua Recunostintei.

Peste 46 de milioane de americani călătoresc pentru a fi cu familia la tradiţionala masă de Ziua Recunoştinţei, dintre care 3,6 milioane aleg să meargă cu avionul,

După atacurile de la Paris, americanii au devenit mai preocupaţi de ameninţări, terorismul fiind identificat ca cea mai importantă problemă cu care se confruntă naţiunea, arată Reuters. 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici