Oleksandr Turcinov ordonă reluarea operaţiunilor antiteroriste în estul Ucrainei

Preşedintele Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a ordonat, marţi, reluarea operaţiunilor "antiteroriste" în regiunile separatiste estice. Operaţiunea antiteroristă fusese suspendată pe durata Paştelui.

323 afișări
Imaginea articolului Oleksandr Turcinov ordonă reluarea operaţiunilor antiteroriste în estul Ucrainei

Oleksandr Turcinov ordonă reluarea operaţiunilor antiteroriste în estul Ucrainei

"Am ordonat serviciilor de securitate reluarea operaţiunilor antiteroriste, în scopul apărării cetăţenilor ucraineni care trăiesc în estul ţării", a declarat Turcninov.

Preşedintele interimar a dat acest ordin după descoperirea a două cadavre care prezentau semne de acte de tortură. Unul dintre cadavre pare a fi al unui oficial local din cadrul partidului prooccidental Batkivcicina, condus de Iulia Timoşenko.

"Teroriştii care au luat ostatică întreaga regiune Doneţk au mers prea departe", a avertizat Turcinov.

Marţi dimineaţă, un avion militar ucrainean a fost atins de proiectile de artilerie lansate de miliţiii separatiste proruse, deasupra oraşului Slaviansk, dar aeronava a reuşit să aterizeze în siguranţă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici