Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat la plata unei amenzi de 6.000 de euro, pentru calomnie

Justiţia rusă l-a declarat, marţi, vinovat pentru calomnie la adresa unui deputat pe opozantul Aleksei Navalnîi şi l-a condamnat la plata unei amenzi de 300.000 de ruble (6.000 de euro).

157 afișări
Imaginea articolului Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat la plata unei amenzi de 6.000 de euro, pentru calomnie

Aleksei Navalnîi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Justiţia nu a decis însă transformarea pedepsei de cinci ani de închisoare cu suspendare într-o sentinţă cu executare într-un alt proces, cum se temeau susţinătorii opozantului rus.

Apropiaţii opozantului susţin însă, într-un mesaj publicat pe blogul său, că această problemă urmează să fie decisă într-o şedinţă ulterioară de tribunal.

În decizia de marţi, justiţia rusă l-a acuzat pe Navalnîi că a folosit reţeaua Twitter pentru a "acuza, fără dovezi" un deputat moscovit de "toxicomanie".

Într-un alt proces, Aleksei Navalnîi este vizat, împreună cu fratele său Oleg, de o anchetă pentru escrocherie, în detrimentul mărcii franceze de cosmetice Yves Rocher, pentru care riscă o pedeapsă de 10 ani de închisoare.

De profesie avocat, Navalnîi, în vârstă de 37 de ani, este vizat în mai multe anchete. El a respins acuzaţiile care i se aduc şi a afirmat că acestea vizează îndepărtarea sa de pe scena politică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici