Opt copii înjunghiaţi mortal şi o femeie rănită, descoperiţi într-un oraş din Australia

Cadavrele a opt copii cu vârste cuprinse între 18 luni şi 15 ani şi o femeie rănită au fost găsite vineri într-o casă din Cairns, în nord-estul Australiei, a anunţat poliţia, iar presa locală scrie că au fost înjunghiaţi.

505 afișări
Imaginea articolului Opt copii înjunghiaţi mortal şi o femeie rănită, descoperiţi într-un oraş din Australia

Opt copii înjunghiaţi mortal şi o femeie rănită, descoperiţi într-un oraş din Australia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Anchetatorii de la Cairns au anunţat că a avut loc o crimă şi că au deschis o anchetă cu privire la moartea a opt copii în această (vineri) dimineaţa", a declarat poliţia australiană.

"În timpul unei percheziţii la reşedinţă, poliţia a descoperit cadavre de copii cu vârste cuprinse între 18 luni şi 15 ani", a adăugat sursa.

O femeie în vârstă de 34 de ani a fost găsită rănită în locuinţa din Menoora, la periferia oraşului Cairns, în statul Queensland (nord-est). Starea ei este stabilă şi era audiată de către anchetatori, potrivit poliţiei.

Vara sa Lisa Thaiday a declarat că femeia este mama copiilor. Ei au fost găsiţi morţi de către fratele lor mai mare, în vârstă de 20 de ani, a spus ea, citată de agenţia australiană de presă AAP.

Mai multe publicaţii australiene scriu că cei opt copii au murit după ce au fost înjunghiaţi cu o armă albă. Cotidianul local Cairns Post scrie că cei opt copii ar fi fost, de asemenea, sufocaţi. Poliţia nu a confirmat informaţiile.

Partenerul femeii, care, potrivit presei, nu ar fi tatăl celor opt copii, locuieşte în casa în care s-a produs tragedia, potrivit postului Sky News Australia. Prezentatoarea postului de televiziune a izbucnit în lacrimi în momentul în care a anunţat tragedia.

"Deocamdată, nu ne aflăm în momentul desemnării unor suspecţi", a anunţat şeful poliţiei regionale, Bruno Asnicar. Anchetatorii încearcă să obţină informaţii cu privire la toate persoanele care s-au aflat în legătură cu familia "în ultimele două sau trei zile", a adăugat el.

Ofiţerul a asigurat populaţia că poliţia nu se află în căutarea unui asasin care ar fi fugit de la locul crimei şi a evitat să lanseze ipoteze cu privire la identitatea persoanei care ar fi comis crima. "Populaţia nu trebuie să fie îngrijorată, este vorba despre un eveniment tragic", a declarat, el, într-o conferinţă de presă. "Situaţia este sub control în acest moment", a asigurat şeful poliţiei regionale.

De asemenea, echipa de experţi criminalişti din cadrul poliţiei desfăşoară verificări în locuinţa în care au fost descoperite cadavrele celor opt copii. "Scena crimei a fost izolată. Accesul a fost restricţionat în perioada verificărilor desfăşurate de experţii poliţiei şi până când vor fi stabilite circumstanţele producerii crimei", a adăugat el.

Un jurnalist de la publicaţia Cairns Post a declarat pentru postul de televiziune ABC că o populaţie indigenă numeroasă locuieşte în cartierul în care a avut loc tragedia. "Toată lumea de aici are o legătură de rudenie cu persoanele implicate" în această dramă, a explicat el. "Oamenii sunt şocaţi. Ei au relatat că femeia rănită era o mamă foarte atentă, care îşi iubea foarte mult copiii şi era extrem de protectoare", a afirmat jurnalistul. De asemenea, un cuplu care locuia în apropierea locului tragediei a descris cartierul drept unul marcat de alcoolism şi violenţe.

Tragedia are loc la trei zile de la sângeroasa luare de ostatici din Sydney, care s-a soldat cu trei morţi, dintre care doi ostatici, iar premierul Tony Abbott a făcut apel la unitate naţională, în aceste "zile dificile". "În această seară, ţara se va ruga", în urma acestei "crime îngrozitoare", a declarat el, într-un comunicat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici