Parisul şi Moscova negociază o soluţie pentru ieşirea din "criza Mistral", afirmă Hollande

Franţa şi Rusia caută împreună "o soluţie de ieşire din criza" cu privire la vânzarea celor două portelicoptere de tip Mistral către Moscova, a declarat François Hollande duminică într-un interviu pentru Canal+, relatează Le Figaro în pagina electronică.

568 afișări
Imaginea articolului Parisul şi Moscova negociază o soluţie pentru ieşirea din "criza Mistral", afirmă Hollande

Parisul şi Moscova negociază o soluţie pentru ieşirea din "criza Mistral", afirmă Hollande

Preşedintele francez urmează să îl întâlnească pe omologul său rus Vladimir Putin vineri, la Erevan, în cadrul ceremoniilor de comemorare a genocidului armean.

Subiectul "face în continuare obiectul discuţiilor", a precizat preşedintele francez.

"Purtăm negocieri. Este necesar să găsim o soluţie de ieşire din criză", a subliniat el.

Franţa a suspendat anul trecut, pe o perioadă nedeterminată, livrarea primului dintre cele două bastimente de proiecţie şi comandament (BPC) de tip Mistral comandate de Moscova în 2011, printr-un contract în valoare de 1,2 miliarde de euro, din cauza rolului Rusiei în războiul din Ucraina.

Refuzul Franţei de a onora contractul de livrare a navelor Mistral nu are niciun efect asupra capacităţilor ruse de apărare, a dat asigurări Putin joi, în sesiunea anuală de comunicare cu publicul. El s-a declarat încrezător că Franţa va returna fondurile virate în cadrul contractului eşuat Mistral, dând asigurări că Moscova nu va insista să primească penalităţi sau amenzi

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici