Peste 50.000 de persoane au protestat în Franţa faţă de proiectul reformei din domeniul Muncii. Confruntări violente între manifestanţi şi forţele de ordine - FOTO, VIDEO

Peste 50.000 de persoane au manifestat, joi, în Franţa, împotriva reformei din domeniul Muncii, în cadrul unei serii de proteste izbucnite de mai bine de două luni, iar în mai multe oraşe din ţară au avut loc confruntări violente între protestatari şi forţele de ordine, informează Le Figaro.

2425 afișări
Imaginea articolului Peste 50.000 de persoane au protestat în Franţa faţă de proiectul reformei din domeniul Muncii. Confruntări violente între manifestanţi şi forţele de ordine - FOTO, VIDEO

Peste 50.000 de persoane au protestat în Franţa faţă de proiectul reformei din domeniul Muncii. Confruntări violente între manifestanţi şi forţele de ordine (Imagine: Twitter)

În Nantes, Rennes şi Lyon, au izbucnit confruntări violente între manifestanţi şi forţele de ordine, în timpul manifestaţiilor la care au participat salariaţi, studenţi şi liceeni, pentru a patra zi de proteste la îndemnul a şapte sindicate ale salariaţilor faţă de textul reformei din domeniul Muncii.

La Rennes, un tânăr de 20 de ani a fost lovit în cap de gloanţe de cauciuc după ce autorităţile au intervenit pentru a dispersa manifestanţii, a anunţat prefectura Ille-et-Vilaine, fără a oferi detalii despre gravitatea rănilor sau despre starea acestuia.

La Toulouse, unde ar fi ieşit în stradă 12.000 de persoane, doi poliţişti au fost răniţi de manifestanţi mascaţi, potrivit poliţiei locale.

La Paris, marşul a debutat la ora locală 14.30 (15.30 - ora României) de la Piaţa Denfert-Rochereau pentru ca manifestanţii să se oprească în Piaţa Naţiunii, scandând "Retrageţi proiectul Muncii al lui El Khomri".

 

 

Protestele au izbucnit pe tema textului noii reforme a legii Muncii pe care încearcă să o introducă ministrul francez al Muncii Myriam El Khomri, reformă care ar fi mai curând în favoarea angajatorilor şi nu a angajaţilor, împiedicând crearea de locuri de muncă pentru cei tineri, după cum reclamă sindicatele salariaţilor.

 

 

Proiectul a fost revizuit de Guvernul francez după mai multe proteste ale cetăţenilor, dar modificările nu au mulţumit protestarii care au continuat să iasă în stradă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici