Petro Poroşenko: 80 la sută dintre agenţii secreţi ucraineni erau spioni ruşi în 2012

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a declarat în cadrul unei întâlniri cu studenţii la universitatea Karazin din Harkov că, în 2012, 80 la sută dintre agenţii secreţi ucraineni erau recrutaţi de serviciul rus de informaţii FSB, relatează agenţia Zik, în pagina electronică.

2324 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko: 80 la sută dintre agenţii secreţi ucraineni erau spioni ruşi în 2012

Petro Poroşenko: 80 la sută dintre agenţii secreţi ucraineni erau spioni ruşi în 2012 (Imagine: Hepta/Mediafax Foto)

"Având în vedere acest lucru, agresorul a avut o şansă de a-şi implementa scenariul dar ucrainenii au răspuns provocării şi au dejucat planurile inamice", a declarat Poroşenko.

Inamicul nu va zgudui barca nicăieri în Ucraina, nici în Harkov, nici în Dnipropetrovsk, Zaporijia, Odesa sau Mikolaiiv, a declarat preşedintele.

El a afirmată că simte spiritul libertăţii şi dorinţa studenţilor de a fi alături de Ucraina.

Un raport publicat în această lună de Wall Street Journal sugera că spionii ruşi şi simpatizanţii Moscovei erau adânc înrădăcinaţi în cadrul serviciului ucrainean de informaţii (SBU) atunci când a izbucnit conflictul din estul Ucrainei, în primăvara lui 2014. Raportul citează exemplul a trei agenţi SBU capturaţi de rebeli după ce au apărut detalii despre o misiune secretă în estul Ucrainei. Oficialii guvernamentali cred că operaţiunea a fost dejucată de un aliat al Moscovei de rang înalt din cadrul agenţiei de informaţii de la Kiev.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici