Pilotul avionului militar prăbuşit vineri la Damasc, capturat de reţeaua teroristă Stat Islamic

Pilotul avionului de vânătoare sirian prăbuşit vineri la periferia oraşului Damasc a fost capturat de reţeaua teroristă Stat Islamic, susţine agenţia de presă a organizaţiei fundamentaliste sunnite.

5265 afișări
Imaginea articolului Pilotul avionului militar prăbuşit vineri la Damasc, capturat de reţeaua teroristă Stat Islamic

Pilotul avionului militar prăbuşit vineri la Damasc, capturat de reţeaua teroristă Stat Islamic (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Potrivit agenţiei islamiste Amaq, pilotul avionului militar sirian s-a catapultat, dar a fost capturat de terorişti.

"Pilotul, Azzam Eid, originar din Hama, a fost capturat după ce a căzut cu paraşuta la periferia estică a oraşului Damasc", a transmis agenţia de ştiri Amaq, aparţinând reţelei teroriste Stat Islamic.

Un avion militar s-a prăbuşit vineri la periferia oraşului sirian Damasc, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), în timp ce organizaţia teroristă Stat Islamic susţine că aparatul aerian a fost doborât. OSDO nu a precizat cărei ţări aparţine avionul prăbuşit. Siria, Rusia şi coaliţia coordonată de Statele Unite efectuează raiduri aeriene în Siria.

Avionul militar s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Damasc, după ce efectuase raiduri aeriene împotriva unor poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic.

Nu este clar dacă avionul a fost doborât sau s-a prăbuşit din cauze tehnice. Reţeaua teroristă Stat Islamic a transmis că avionul militar a fost doborât, fără însă a revendica atacul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici