Poliţia turcă a arestat 29 de persoane, după uciderea procurorului luat ostatic

Poliţia turcă a arestat miercuri 29 de persoane suspectate de legături cu mişcarea radicală Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului (DHKP-C), după ce un procuror luat ostatic marţi de presupuşi membri ai grupării a fost ucis, relatează agenţia Anadolu în pagina electronică.

199 afișări
Imaginea articolului Poliţia turcă a arestat 29 de persoane, după uciderea procurorului luat ostatic

Poliţia turcă a arestat 29 de persoane, după uciderea procurorului luat ostatic (Imagine: Mediafax Foto / Hepta)

Poliţia a efectuat raiduri în locuinţe din provinciile Izmir, Eskişehir şi Antalya, la o zi după ce procurorul Mehmet Selim Kiraz, luat ostatic într-un tribunal din Istanbul de presupuşi membri ai grupării de stânga DHKP-C, a fost împuşcat mortal.

Procurorul Mehmet Selim Kiraz a fost luat ostatic în cursul unui proces referitor la cazul unui adolescent, Berkin Elvan, împuşcat mortal de forţele de ordine la protestele privind parcul Gezi din Istanbul.

În cursul operaţiunilor de miercuri, 19 persoane au fost reţinute în Antalya, cinci în Izmir şi alte cinci în Eskişehir.

Partidul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului, fondat în 1978, este considerat organizaţie teroristă de Turcia, Statele Unite şi Uniunea Europeană.

În ultimii ani, organizaţia de stânga a comis mai multe atacuri împotriva poliţiei şi a consulatelor străine. De asemenea, gruparea a comis un atac cu bombă săptămâna trecută la redacţia publicaţiei Adimlar din Istanbul, soldat cu moartea unui jurnalist şi rănirea altor trei.

DHKP-C a comis un atac sinucigaş asupra ambasadei SUA în Ankara în 2013, omorând un ofiţer de securitate şi rănind alţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici