Poliţistul francez care a împuşcat mortal un român a fost plasat în arest preventiv

Poliţistul francez care a împuşcat mortal marţi seara un român agresiv, la Montgeron, a fost plasat în arest preventiv pentru "focuri de armă şi răni care au provocat moartea fără a avea această intenţie", a informat Parchetul francez.

324 afișări
Imaginea articolului Poliţistul francez care a împuşcat mortal un român a fost plasat în arest preventiv

Poliţistul francez care a împuşcat mortal un român a fost plasat în arest preventiv (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Marţi seara, în jurul orei 19.00 (20.00, ora României), trei bărbaţi "în stare de ebrietate şi destul de enervaţi au cauzat neplăceri" pe o stradă din Montgeron, a declarat o sursă apropiată anchetei, relatează TF1.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti municipali, dar luând în considerare agresivitatea celor trei bărbaţi, a fost chemată o echipă a poliţiei naţionale.

Doi dintre bărbaţi au acceptat să se supună instrucţiunilor poliţiei, însă al treilea a refuzat. Potrivit primelor elemente ale anchetei, el s-a îndreptat ameninţător către un poliţist, "ţinând în mână o sticlă spartă", a precizat sursa citată, adăugând că poliţistul l-a împuşcat pe acest bărbat.

Victima, un cetăţean român, în vârstă de 42 de ani, rezident în Franţa, a decedat pe loc. Ceilalţi doi bărbaţi au fost reţinuţi şi plasaţi sub arest. Inspecţia generală a poliţiei naţionale (IGPN) a fost sesizată.

Poliţistul, în vârstă de 34 de ani, care lucrează în acest post din Montgeron de un an, "este audiat sub regimul arestului preventiv, pentru focuri de armă şi răni care au provocat moartea fără a avea această intenţie", potrivit Parchetului.

O anchetă judiciară a fost deschisă marţi seara în acest caz. Christophe Crepin, din cadrul UNSA-police, consideră însă că "legitima apărare a funcţionarului este demonstrată".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici