Polonia nu va mai accepta cote obligatorii de refugiaţi, în contextul atentatelor din Franţa

Polonia a decis să nu mai accepte cotele obligatorii privind distribuirea refugiaţilor impuse de Uniunea Europeană, în contextul atentatelor din Franţa, relatează Reuters.

5358 afișări
Imaginea articolului Polonia nu va mai accepta cote obligatorii de refugiaţi, în contextul atentatelor din Franţa

Polonia nu va mai accepta cote obligatorii de refugiaţi, în contextul atentatelor din Franţa

"Polonia nu mai poate accepta imigranţi în cadrul sistemului Uniunii Europene de cote", a transmis sâmbătă Konrad Szymanski, ministrul polonez desemnat pentru Afaceri Europene.

"În contextul tragicelor evenimente de la Paris, nu vedem posibilităţile politice de implementare a sistemului", a explicat Szymanski, conform site-ului wPolityce.pl.

Konrad Szymanski îşi va începe mandatul luni.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, în septembrie, să distribuie pe bază de cote 160.000 de refugiaţi extracomunitari ajunşi în spaţiul UE. Polonia a votat în favoarea sistemului.

România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici