Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: nu există un termen-limită pentru Marea Britanie privind iniţierea negocierilor Brexit

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat luni că nu există un termen-limită pentru Marea Britanie în ceea ce priveşte iniţierea negocierilor privind ieşirea din Blocul comunitar, relatează Reuters online.

1560 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: nu există un termen-limită pentru Marea Britanie privind iniţierea negocierilor Brexit

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker: nu există un termen-limită pentru Marea Britanie privind iniţierea negocierilor Brexit (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Premierul britanic, Theresa May, i-a spus lui Juncker la începutul acestei luni că ţara sa speră să poare discuţii pozitive cu UE în urma votului de la referendumul de pe data de 23 iunie, dar că are nevoie de timp pentru pregătirea negocierilor.

Juncker a declarat pentru France 2 că nu există un termen-limită, din moment de Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, în care sunt explicate procedurile de părăsire a Blocului, poate fi activat doar de Marea Britanie în acest caz.

"Aş fi preferat ca Marea Britanie să îşi prezinte scrisoarea de retragere, ca să zic aşa, cât de repede posibil, crezând că britanicii, mai ales cei care au vrut să păsăsească UE, s-au pregătit pentru această posibilitate", a spus Juncker.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici