Raidurile în Irak sunt un fel de "escapade sexuale", avertizează un fost director CIA

Raidurile aeriene la care Statele Unite au recurs în Irak împotriva grupării Statul Islamic (SI) sunt un fel de "aventuri sexuale fără viitor", a avertizat Michael Hayden, un fost director al CIA şi NSA.

955 afișări
Imaginea articolului Raidurile în Irak sunt un fel de "escapade sexuale", avertizează un fost director CIA

Raidurile în Irak sunt un fel de "escapade sexuale", avertizează un fost director CIA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Recurgerea la atacuri aeriene are toate capcanele unor aventuri sexuale fără viitor: pare satisfăcătoare şi cere doar o implicare minimă", a declarat generalul de patru stele Hayden, în vârstă de 69 de ani, într-un interviu pentru revista US News and World Report.

Deşi este frivolă, remarca fostului director CIA vizează să tragă un semnal de alarmă asupra limitelor recurgerii doar la atacuri aeriene cu obiectivul "distrugerii" jihadiştilor din cadrul grupării Statul Islamic, aşa cum a anunţat preşedintele american Barack Obama.

"Sunt circumspect faţă de o strategie în care este folosită forţa aeriană şi numai ea", a subliniat Hayden.

Statele Unite au efectuat peste 150 de atacuri aeriene împotriva SI, în Irak, începând de la 8 august.

El a salutat, însă, proiectul preşedintelui Obama de a viza ţinte SI în Siria.

"Cu cât ne vom extinde mai repede lupta (împotriva SI) în Siria, cu atât mai bine", a insistat generalul, în prezent în regtragere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici