Record tragic în Siria: Peste 300 de morţi într-o zi, după 18 luni de conflict

Cel puţin 305 persoane au murit miercuri în violenţele din Siria, acesta fiind cel mai ridicat bilanţ din cele 18 luni de conflict, potrivit statisticilor Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), publicate joi.

887 afișări
Imaginea articolului Record tragic în Siria: Peste 300 de morţi într-o zi, după 18 luni de conflict

Record tragic în Siria: Peste 300 de morţi într-o zi, după 18 luni de conflict (Imagine: Meediafax Foto/AFP)

"Este vorba despre cel mai grav bilanţ înregistrat într-o singură zi, din martie 2011. Şi aceasta doar numărând persoanele identificate. Dacă luăm în considerare cadavrele găsite şi neidentificate, bilanţul ar putea fi mult mai mare", a declarat liderul OSDO, Rami Abdel Rahman, pentru AFP.

"Ce îi trebuie în plus lumii pentru ca să ajute poporul sirian? Sunt sute de morţi zilnic", a subliniat el.

Între cei 305 morţi se află 199 de civili potrivit acestei organizaţii nonguvernamentale (ONG) cu sediul în Marea Britanie, care se sprijină pe o largă reţea de activiştişi şi medici aflaţi pe teren.

Al doilea cel mai sângeros bilanţ în cadrul conflictului a fost înregistrat la 19 iulie, când au fost ucise 302 persoane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici