Referendumul programat duminică în Grecia este CONSTITUŢIONAL

Curtea supremă administrativă din Grecia a stabilit, vineri seară, că referendumul programat duminică, pe tema condiţiilor negociate cu creditorii internaţionali, este constituţional, informează cotidianul The New York Times.

358 afișări
Imaginea articolului Referendumul programat duminică în Grecia este CONSTITUŢIONAL

Referendumul programat duminică în Grecia este constituţional (imagine: Hepta)

Decizia Consiliului de Stat al Greciei permite organizarea referendumului programat duminică.

Consiliul Europei a anunţat zilele trecute că referendumul convocat în Grecia nu întruneşte condiţiile internaţionale de organizare, argumentând că a fost programat cu doar o săptămână înainte.

Premierul Alexis Tsipras a decis organizarea pe 5 iulie a unui referendum prin care grecii să decidă dacă acceptă măsurile de austeritate propuse de creditorii ţării. Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional nu vor lua nicio decizie privind situaţia din Grecia înainte de referendumul programat duminică. Programul de asistenţă financiară în valoare de 240 de miliarde de euro, din care Grecia mai are de primit 7,2 miliarde de euro, s-a încheiat marţi, aceeaşi zi în care statul elen trebuia să facă plata către FMI.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici