Referendumul propus în Ungaria pe tema cotelor UE privind imigranţii, aprobat de instanţa supremă

Curtea Supremă de Justiţie din Ungaria a aprobat, marţi, iniţiativa Guvernului Viktor Orban de a organiza un referendum pe tema cotelor obligatorii de distribuire a imigranţilor stabilite de Uniunea Europeană, informează MTI.

827 afișări
Imaginea articolului Referendumul propus în Ungaria pe tema cotelor UE privind imigranţii, aprobat de instanţa supremă

Referendumul propus în Ungaria pe tema cotelor UE privind imigranţii, aprobat de instanţa supremă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Întrebarea care va fi adresată cetăţenilor ungari este: "Veţi permite Uniunii Europene să aducă cetăţeni străini în Ungaria fără aprobarea Parlamentului?"

Premierul Viktor Orban a propus la sfârşitul lunii februarie organizarea unui referendum pe tema deciziei Uniunii Europene de a distribui în mod obligatoriu imigranţi extracomunitari în toate statele membre.

Parlamentul Ungariei va decide săptămâna viitoare când va avea loc referendumul.

În septembrie 2015, România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici